Antena 3 CNN Externe Gerul antarctic a ucis peste zece persoane în America de Sud

Gerul antarctic a ucis peste zece persoane în America de Sud

Gerul antarctic a ucis peste zece persoane în America de Sud
Sursa foto: Foto: EPA, DailyMail.co.uk
19 Iul 2010   •   11:53

Valul de frig care a acoperit cu gheaţă şi zăpadă mare parte a Argentinei a făcut cel puţin nouă victime. Majoritatea celor care au fost ucişi erau persoane fără adăpost din capitala Buenos Aires, care au murit din cauza hipotermiei, a anunţat o organizaţie locală non-guvernamentală, citată de BBC.

Frontul de aer rece care a venit din Antarctica a făcut ca temperaturile să scadă brusc în regiunea sudică a Americii de Sud, decese fiind înregistrate de asemenea şi în Paraguay, Uruguay şi Bolivia. "Valul de aer rece din regiunea polară continuă să afecteze tot teritoriul argentinian cu îngheţuri puternice", a anunţat serviciul de meteorologie din Argentina.

În ultimele zile au fost înregistrate temperaturi de -14 grade Celsius în Patagonia şi în centrul Argentinei, iar în nord termometrele au indicat între 0 şi 3 grade Celsius.

Autorităţile din Argentina au mărit importul de electricitate din Brazilia şi au impus restricţii pe consumul de gaze naturale al industriaşilor, pentru a face faţă cererilor de energie din partea populaţiei, pentru încălzirea domestică.

Valul de frig a lovit şi Bolivia, unde media locală a anunţat cel puţin două decese în regiunea tropicală Santa Cruz. Ministrul Educaţiei din Bolivia a închis şcolile până pe 21 iulie din cauza frigului.

Această iarnă neobişnuit de rece din America de Sud vine după una dintre cele mai reci ierni din multe părţi ale emisferei de nord.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Argentina zapada
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close