Antena 3 CNN Externe Operațiune îndrăzneață la Moscova. Comuniștii ruși vor să-l înscrie în partid pe Iisus Hristos

Operațiune îndrăzneață la Moscova. Comuniștii ruși vor să-l înscrie în partid pe Iisus Hristos

Șeful Partidului Comunist din Rusia, Ghennadi Ziuganov, l-a indicat fără dubii pe primul comunist din istoria umanității, în opinia sa: Iisus Hristos.

Operațiune îndrăzneață la Moscova. Comuniștii ruși vor să-l înscrie în partid pe Iisus Hristos
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Sep 2021   •   14:39

Ziuganov a făcut mai multe declarații menite să demonstreze legătura între creștinism și comunism, într-un interviu pentru publicația Komsomolskaya Pravda.

"Puneți alături Predica lui Iisus pe munte și Codul Moral al celui care a construit comunismul și veți rămâne fără aer (...) Sloganul principal al comunismului, 'cine nu muncește nu mănâncă' este scris în A doua scrisoare a Apostolului Pavel către tesaloniceni din Noul Testament. Trebuie să studiem biblia", a conchis liderul comuniștilor ruși.

Într-adevăr, pasajul indicat de Ziuganov din Noul Testament, conține următoarele spuse ale Apostolului Pavel

"(...) Căci şi când ne aflam la voi, v-am dat porunca aceasta: dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce. Pentru că auzim că unii de la voi umblă fără rânduială, nelucrând nimic, ci iscodind. Dar unora ca aceştia le poruncim şi-i rugăm, în Domnul Iisus Hristos, ca să muncească în linişte şi să-şi mănânce pâinea lor."

Presa rusă nu detaliază dacă Ziuganov a precizat eventualul rol al lui Dumnezeu sau al Satanei în edificarea ideologică sau în aplicarea modelului comunist.

Moscow Times notează că aprecierile lui Ziuganov nu pot fi decuplate de contextul electoral. 

În Rusia au loc alegeri parlamentare în perioada 17 - 19 septembrie iar Partidul Comunist rus vrea să-și crească numărul de mandate în Duma de Stat.

Sursa citată mai adaugă că astfel de declarații din partea unui lider comunist ar fi fost de neconceput în epoca sovietică, marcată de ateismul la nivel de stat.

Însă după căderea URSS și în special în ultima decadă a regimului condus de Vladimir Putin, guvernul rus și-a întărit legăturile cu Biserica ortodoxă.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close