Antena 3 CNN Externe Gluma care a costat 2 milioane de dolari. Greșeala pentru care plătește scump un comediant

Gluma care a costat 2 milioane de dolari. Greșeala pentru care plătește scump un comediant

Pentru o glumă spusă în timpul unui spectacol, un comediant a fost amendat cu suma de două milioane de dolari.

Gluma care a costat 2 milioane de dolari. Greșeala pentru care plătește scump un comediant
Sursa foto: Getty Images I Maskot
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   14:32

O trupă de comedie din China a primit o amendă de peste două milioane de dolari pentru că a făcut o glumă despre armată.

Trupa de comedie a fost sancționată cu o amendă de 14,7 milioane de yuani (2,1 milioane de dolari) pentru o glumă despre armată care a utilizat un slogan al președintelui Xi Jinping.

Actorul de stand-up comedy, Li Haoshi, a stârnit nemulțumirea autorităților după ce a comparat comportamentul câinilor cu cel al militarilor.

Autoritățile au considerat că atât Li Haoshi, cât și compania pentru care acesta lucra, Shanghai Xiaoguo Culture Media Co, au "umilit armata poporului". Compania a acceptat sancțiunea și a anunțat că a reziliat contractul cu Li Haoshi.

Gluma lui Li a stârnit hohote de râs la emisiunea desfășurată în weekendul trecut, dar un membru al publicului a scris pe rețelele de socializare că referirea a fost nepotrivită.

Citește și: Ce amendă uriașă a primit responsabilul pentru poluarea râului Bistrița

Ulterior, subiectul a fost dezbătut pe internet, iar Agenția de aplicare a legilor culturale din Beijing a lansat o investigație.

Actorul și-a exprimat "remușcările și regretele profunde" într-o postare pe rețelele de socializare, spunând că a folosit "o analogie extrem de nepotrivită".

"Îmi voi asuma toată responsabilitatea și îmi voi anula toate spectacolele pentru a reflecta profund și a mă reeduca", a declarat comediantul, care poartă numele de House și are 136.000 de fani pe platforma chineză de socializare Weibo.

×
Subiecte în articol: amenda stand-up comedy China armata
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close