Antena 3 CNN Externe Gmail este din nou disponibil în Iran, după ce autorităţile au interzis accesul timp de o săptămână

Gmail este din nou disponibil în Iran, după ce autorităţile au interzis accesul timp de o săptămână

Gmail este din nou disponibil în Iran, după ce autorităţile au interzis accesul timp de o săptămână
Sursa foto: Foto: topnews.in
de N.B.    |    01 Oct 2012   •   15:25

Autorităţile iraniene au redeschis accesul la serviciul de mail furnizat de Google, după ce l-au blocat timp de o săptămână, a declarat un oficial guvernamental din Iran, citat de Reuters.

Iran este ţara cu unul dintre cele mai mari filtre de Internet, blocând accesul la zeci de mii de pagini, susţinând că acestea sunt "criminale" sau "imorale". Totuşi, blocarea Gmail a stârnit reacţii chiar şi în Parlament.

Începând de duminică seară, iranienii au putut să îşi acceseze din nou conturile de Gmail, după ce, pe 23 septembrie, un oficial iranian a anunţat că serviciul va fi blocat pe termen nelimitat, fără să ofere alte detalii.

Agenţiile de presă din Iran susţin că blocarea a fost o reacţie la apariţia unui clip anti-islam pe pagina de streaming video YouTube, deţinută de Google. Autorităţile iraniene blochează de multă vreme accesul la YouTube, însă mulţi utlizatori de Internet folosesc software care să păcălească filtrul impus.

"Am vrut să interzicem YouTube, dar Gmail a fost blocat de asemenea", a declarat Mohammad Reza Aghamiri, membru al comitetului de filtrare din Ministerul Telecomunicaţiilor. "Ne dorim ca YouTube să nu fie accesibil în niciun fel. Astfel, Ministerul încearcă să găsească o metodă prin care să blocheze acest site fără să afecteze serviciul de Gmail."

Blocarea în masa a paginilor de Internet este o practică ce a început în 2009, când site-uri ca Facebook, YouTube sau alte reţele de socializare, au fost folosite pentru a publica proteste faţă de realegerea preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad.

×
Subiecte în articol: autorităţi
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close