Antena 3 CNN Externe Grănicerii ucraineni anunţă închiderea micului trafic la frontiera cu Rusia

Grănicerii ucraineni anunţă închiderea micului trafic la frontiera cu Rusia

Grănicerii ucraineni anunţă închiderea micului trafic la frontiera cu Rusia
16 Mar 2015   •   11:59

 Intrarea cetăţenilor ruşi din regiunile de graniţă pe teritoriul ucranean prin punctele locale de control de la frontiera ucraineano-rusă este interzisă, anunţă serviciul de presă al grănicerilor ucraineni, relatează Ukrinform în pagina electronică.

"Începând de luni, 16 martie, intrarea rezidenţilor din regiunile de frontieră ale Federaţiei ruse prin punctele locale de control de la frontiera dintre Ucraina şi Rusia este suspendată", anunţă grănicerii într-un comunicat.

Controlul şi accesul la frontieră pentru această cetegorie de persoane urmează să aibă loc prin punctele internaţionale şi interstatale, în baza unui paşaport internaţional, precizează aceeaşi sursă.

Paşapoartele interne ale cetăţenilor ruşi şi certificatele de naştere, în cazul copiilor cu vârsta până în 14 ani, nu mai pot fi folosite pentru pătrunderea pe teritoriul Ucrainei, adaugă grănicerii. Peste 100 de puncte de trecere a frontierei urmau să fie închise luni, a declarat Evgheni Perebeinos, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, citat de agenţia rusă de stat Tass.
Oficiali ucraineni au anunţat anterior că, începând de la 1 martie, regula generală este că ruşii au nevoie de paşapoarte internaţionale pentru a intra în Ucraina, însă aceasta nu a fost aplicată pentru locuitorii din zonele de frontieră. Rugula urmează să fie aplicată în mod unitar începând de luni, a precizat purtătorul de cuvânt.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close