Antena 3 CNN Externe Grecia va cere Curții Internaționale de Justiție de la Haga să investigheze crimele de război din Mariupol

Grecia va cere Curții Internaționale de Justiție de la Haga să investigheze crimele de război din Mariupol

Ministrul grec de externe Nikos Dendias a declarat că Atena va cere Curții Internaționale de Justiție de la Haga să investigheze crimele de război din orașul asediat Mariupol.

Grecia va cere Curții Internaționale de Justiție de la Haga să investigheze crimele de război din Mariupol
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    07 Apr 2022   •   12:15

Grecia va cere Curții Internaționale de Justiție să investigheze crimele de război care au avut loc la Mariupol”, a spus oficialul grec în comentariile făcute înainte de a participa la întâlnirea de joi a miniștrilor de externe NATO de la Bruxelles.

”Grecia are un interes deosebit pentru Mariupol din cauza comunității grecești de peste 100.000 de oameni de acolo. În plus, le voi cere omologilor mei din Alianță să facă tot ce pot nu numai pentru a a ajuta Ucraina, ci și pentru a proteja Odesa, astfel încât orașul să nu aibă aceeași soartă ca și Mariupol”.

Dendias, care a condus o misiune de ajutor umanitar în orașul-port sudic în weekend, a făcut aceste comentarii înainte ca președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să se adreseze astăzi parlamentului din Atena.

În timpul călătoriei sale de duminică la Odesa, ministrul grec de externe a anunțat, de asemenea, redeschiderea consulatului Greciei acolo, în încercarea de a ajuta etnicii greci să fugă din zonele din sud-est, care sunt acum în centrul ofensivei militare a Rusiei, scrie The Guardian.

”Redeschiderea consulatului Greciei va ajuta la distribuirea ajutorului umanitar și va crea coridoare pentru ca comunitatea etnică greacă să plece din orice zonă a Ucrainei, dacă este necesar, prin Odesa”, a spus el.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close