Antena 3 CNN Externe Grecia îşi deschide graniţele pentru turiştii vaccinaţi începând de săptămâna viitoare

Grecia îşi deschide graniţele pentru turiştii vaccinaţi începând de săptămâna viitoare

Grecia plănuieşte să primească turişti vaccinaţi începând de săptămâna viitoare, într-o încercare de a reporni turismul grav avariat de pandemie.

Grecia îşi deschide graniţele pentru turiştii vaccinaţi începând de săptămâna viitoare
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    16 Apr 2021   •   10:49

Schema face parte dintr-un proiect pilot care permite intrare în ţară pe baza unui aşa-zis "paşaport de vaccinare". Această iniţiativa le va permite turiştilor să scape de carantina impusă de 7 zile la sosirea în ţară. 

Uniunea Europeană a spus că se vrea un paşaport de vaccinare, deşi planurile pentru asta nu au fost încă finalizate. Turismul pe continent, inclusiv în Grecia, a avut mult de suferit de pe urma pandemiei, multe ţări închizându-şi graniţele. 

"Este un proiect pilot", a spus Aristotelia Peloni, purtătorul de cuvânt al Guvernului. "Vizitatorii pot intra fie cu certificat de vaccinare fie cu un test negativ PCR", a spus ea.

Peloni a spus că turiştii vor fi supuşi aceloraşi restricţii ca şi grecii. Asta incluzând şi tranzitul între diverse zone. 

Momentan sunt între 2.000 şi 4.000 de cazuri noi de coronavirus în Grecia

Magazinele s-au redeschis pe 5 aprilie, dar restaurantele nu îşi vor relua activitatea până pe 5 mai. Peloni a declarat joi că se plănuieşte o relansare completă a sezonului turistic de la la începutul lunii mai, lucru care va depinde, desigur, de evoluţia pandemiei. 

În Grecia, 1.5 milioande de oameni din 11 milioane a fost vaccinaţi până acum. 

×
Subiecte în articol: Grecia vacanţă turism
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close