Antena 3 CNN Externe Virusologii din Asia trag un semnal de alarmă. "Este o imensă greșeală că milioane de europeni nu poartă mască"

Virusologii din Asia trag un semnal de alarmă. "Este o imensă greșeală că milioane de europeni nu poartă mască"

Cei mai cunoscuți epidemiologi din Asia critică dur comportamentul europenilor față de pandemie și spun că europenii fac o mare greșeală că ies din case fără mască. "Este o imensă greșeală!"

Virusologii din Asia trag un semnal de alarmă. "Este o imensă greșeală că milioane de europeni nu poartă mască"
01 Apr 2020   •   09:12

Coreea are o rată relativ mică de infecţii, iar acest lucru se datorează disciplinei populației care a înțeles să poarte mască de protecție la ieșirea din casă și să se spele foarte des pe mâini, a spus recent  profesorul Kim Woo-Jiu de la Spitalul Universitar Guro din Seul.

El a criticat aspru că populația din Europa sau America este învățată că purtarea măștii nu este obligatorie. "Este o mare greșeală!" a spus epidemiologul.

Și directorul general al Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China, condamnă ignoranța europenilor, dar și a americanilor de a nu folosi masca de protecție. 

”Marea eroare făcută de SUA și Europa e că oamenii nu poartă măști. Virusul e transmis prin picăturile de salivă, iar o mască te împiedică să le transmiți când vorbești sau tușești. Multe persoane infectate sunt asimptomatice, iar mască îi împiedică să transmită virusul”, a declarat George Gao pentru ScienceMag.
 

×
Subiecte în articol: mască de protecție Virusul greseala
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close