Antena 3 CNN Externe Guvernatorul regiunii Odesa, demis în urma violenţelor de săptămâna trecută

Guvernatorul regiunii Odesa, demis în urma violenţelor de săptămâna trecută

Guvernatorul regiunii Odesa, demis în urma violenţelor de săptămâna trecută
Sursa foto: Foto: yle.fi
de M.Z.    |    06 Mai 2014   •   22:47
Guvernatorul regiunii Odesa, Vladimir Nemirovski, a fost demis marţi, prin decret, de către preşedintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, în urma violenţelor de vinerea trecută din oraşul din sudul ţării soldate cu peste 40 de morţi, informează Interfax, potrivit Agerpres.
 
În locul lui Nemirobski, în funcţia de şef al administraţiei regionale Odesa a fost numit omul de afaceri Igor Paliţa, fost preşedinte al Consiliului de administraţie al companiei petroliere Ukrnaft.

Presa ucraineană scrie că Paliţa este un apropiat al oligarhului Igor Kolomoiski, un susţinător al noii puteri de la Kiev.
 
Nemironski nu este singurul înlăturat din funcţie în urma evenimentelor de la 2 mai din Odesa, unde 46 de persoane au murit în urma unui incendiu la Casa Sindicatelor şi a confruntărilor între susţinătorii guvernului de la Kiev şi militanţii proruşi. Aflat duminică la Odesa, premierul Arseni Iaţeniuk a anunţat că toţi responsabilii de rang înalt din Poliţia oraşului au fost demişi din funcţiile lor şi a atribuit întreaga responsabilitate pentru cele întâmplate forţelor de ordine.
 
În acelaşi timp, însă, Iaţeniuk a declarat că violenţele de la Odesa fac parte "dintr-un plan" al Rusiei având ca scop "distrugerea Ucrainei".
 

×
Subiecte în articol: Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close