Antena 3 CNN Externe Gyorgy Frunda, despre declaraţiile oficialilor unguri: Ne fac mult rău, nouă, comunităţii maghiare

Gyorgy Frunda, despre declaraţiile oficialilor unguri: Ne fac mult rău, nouă, comunităţii maghiare

Gyorgy Frunda, despre declaraţiile oficialilor unguri: Ne fac mult rău, nouă, comunităţii maghiare
Sursa foto: Foto: Antena 3
06 Feb 2013   •   22:28

Liderul UDMR Gyorgy Frunda a declarat în ediţia de miercuri seară a emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 că declaraţii precum cele ale secretarului de stat maghiar, Zsolt Nemeth şi ale ambasadorului ungar la Bucureşti, Oskar Fuzes, fac foarte mult rău comunităţii maghiare din România, nu românilor.

Gyorgy Frunda a afirmat la Antena 3 că nu crede ipoteza unui troc între premierul ungar Victor Orban şi preşedintele României Traian Băsescu, având ca miză autonomia Ţinutului Secuiesc, drept răsplată pentru susţinerea reciprocă din anii trecuţi.

"Nu cred într-un asemenea troc. Eu am fost prezent când, în cadrul UDMR, am discutat despre poziţia noastră cu privire la referendum. Am fost trei categorii de oameni politici în conducerea UDMR. Am fost unii care am militat pentru demiterea preşedintelui, alţii care au spus să nu mergem la vot şi a treia categorie care a spus că nu e treaba noastră, să nu ne implicăm", a declarat Gyorgy Frunda la Antena 3.

În opinia liderului UDMR, votul maghiarilor nu ar fi schimbat rezultatul referendumului pentru demiterea preşedintelui.

"Declaraţii ca ale lui Zsolt Nemeth sau Oskar Fuzes, care încalcă Convenţia de la Viena, ne fac mult rău, nouă, comunităţii maghiare", a afirmat Gyorgy Frunda la Antena 3.



×
Subiecte în articol: Gyorgy Frunda Sinteza Zilei Sinteza Zilei
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close