Antena 3 CNN Externe Premierul israelian Benjamin Netanyahu: "Am dat Hamas înapoi cu ani de zile!" Războiul în Gaza va continua

Premierul israelian Benjamin Netanyahu: "Am dat Hamas înapoi cu ani de zile!" Războiul în Gaza va continua

Premierul israelian Benjamin Netanyahu și purtătorul de cuvânt al armatei israeliene au transmis, marți, mesaje care arată că nu se întrevede o încetare a focului în Fâșia Gaza.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu: "Am dat Hamas înapoi cu ani de zile!" Războiul în Gaza va continua
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    18 Mai 2021   •   20:41

Netanyahu a fost prezent, marți, la o bază aeriană lângă Beersheba.

"Hamas a primit  lovituri la care nu se aștepta și care făcut (această grupare) să regreseze cu ani de zile. Inamicii din jurul nostru pot vedea care este prețul pe care îl cerem pentru atacurile împotriva noastră", a declarat premierul israelian.

El a reluat declarația, repetată în ultimele zile, conform căreia Israelul va continua să lovească ținte din Gaza "cât va fi necesar pentru a restabili liniștea" în orașele statului evreu.

Presa internațională notează că alarmele aeriene care anunță tirurile cu rachete din Gaza s-au făcut auzite în timpul declarației lui Netanyahu.

IDF spune că a distrus 15 kilometri de tuneluri folosite de Hamas

La rândul său, purtătorul de cuvânt al forțelor israeliene de apărare (IDF), generalul Hidai Zilberman a spus că noaptea care vine va fi "una intensă" iar operațiunea militară a IDF urmează să lovească noi locații.

Potrivit lui Zilberman, loviturile israeliene au distrus peste 15 kilometri din rețeaua de tuneluri subterane folosite de Hamas. 

"Nu vorbim de o încetare a focului. Ne concentrăm pe lovituri", a spus generalul la postul de radio al armatei.

Ultimul bilanț al conflictului care a izbucnit la începutul săptămânii trecute indică 213 morți și peste 1.400 de răniți în teritoriul palestinian și 12 israelieni uciși de tirurile de rachete lansate de islamiști din Gaza.

×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu Gaza Hamas
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close