Antena 3 CNN Externe Hosni Mubarak nu demisionează: "Nu voi mai candida la următoarele alegeri" din septembrie

Hosni Mubarak nu demisionează: "Nu voi mai candida la următoarele alegeri" din septembrie

Hosni Mubarak nu demisionează: "Nu voi mai candida la următoarele alegeri" din septembrie
Sursa foto: Foto: Captura video
10 Feb 2011   •   23:24

Hosni Mubarak a confirmat, joi seară, faptul că nu va mai candida la preşedinţie, la alegerile din septembrie. Afirmaţia a fost făcută în cadrul unui discurs televizat înregistrat, în timp ce piaţa Tahrir era plină de oameni. Există acum posibilitatea izbucnirii unor noi conflicte în Cairo, unde mii de persoane aşteptau demisia preşedintelui egiptean.

“Dragii mei fii şi fiice, cetăţeni, am mai spus şi cu o altă ocazie că nu voi mai candida la următoarele alegeri. Algerile vor fi protejate de corectitudine”, a declarat Hosni Mubarak.

Mubarak a promis că îi va pedepsi pe cei care se fac responsabili pentru atacurile asupra demonstranţilor antiguvernamentali.

“Tineri din Egipt mă adresez vouă azi şi Egiptului. Mă adresez cu un discurs din inimă. (...) Sunt mândru de voi, noua generaţie. (...) Îi voi pedepsi pe toţi cei care au comis crime împotriva voastră”, a spus Mubarak.

Discursul lui Hosni Mubarak

 


Preşedintele a declarat că nu va accepta intervenţiile puterilor străine în situaţia din Egipt şi a precizat că va părăsi puterea doar după desemnarea unui succesor. În plus, şi-a exprimat regretul pentru "martirii" care au murit.

“Voi răspunde cererilor voastre şi vă promit că-mi voi respecta promisiunile faţă de voi, fără nicio ezitare. Cererile voastre sunt legitime şi vor fi îndeplinite. Este important să recunoaştem că am greşit şi să ne corectăm greşelile. Eu, în calitate de preşedinte al republicii, voi răspunde cererilor voastre, dar îmi este ruşine şi nu voi accepta diktatul niciunei intervenţii străine, indiferent de unde vine aceasta”, a declarat Mubarak.

“Jur în faţa naţiunii şi a lui Dumnezeu că voi duce egiptenii într-o lume mai bună. Trebuie să ieşim din această criză şi să acceptăm ce cer cetăţenii. Trebuie să ajungem la stabilitate, să ascultăm de popor, dar în acelaşi timp ne trebuie şi un cadru legal pentru tranziţia puterii. Vă prezint această viziune a mea”.

Mubarak îşi va anunţa demisia în această seară, au spus, joi, mai multe surse egiptene. Mii de oameni s-au adunat în Piaţa Tahrir aşteptând anunţul de retragere al preşedintelui, care nu s-a confirmat.

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close