Antena 3 CNN Externe Hoții români au furat și din casele dărâmate de inundații din Belgia. „Au plecat cu mașini de spălat, congelatoare”

Hoții români au furat și din casele dărâmate de inundații din Belgia. „Au plecat cu mașini de spălat, congelatoare”

Hoții români au fost surprinși furând din regiunea Valonia, din Belgia, aparatele electrocasnicele lăsate în urmă de viituri.

Hoții români au furat și din casele dărâmate de inundații din Belgia. „Au plecat cu mașini de spălat, congelatoare”
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    22 Iul 2021   •   20:19

Victimele inundațiilor au fost nevoiți să își părăsească casele, ceea ce a însemnat mană cerească pentru hoții români care s-au năpustit să le fure electrocasnicele și mobila.

Cei mai mulși tâlhari sunt români și bulgari.

„Metal, bijuterii... Fură orice poate aduce câțiva bani”, mărturisește un locuitor din Esneux.

Primarul Laura Iker a cerut intervenția armatei pentru a păstra siguranța cetățenilor și a bunurilor.

80 de ofițer federali vor păzi începând de astăzi zonele dărâmăturilor.

Un locuitor a susținut că i-a văzut pe hoți furând în timpul zilei: „Vin cu mașinile cu plăcuțe de înmatriculare românești sau bulgare. Au plecat cu mașina de spălat, uscătorul de rufe și două congelatoare. Și când am vrut să fac o poză cu mașina, au dispărut brusc”.

„Nu putem face nimic în acest sens oricum. Cu greu putem cere Armatei să treacă pe aici la fiecare cinci minute”, spune locatarul, descumpănit.

Mai mulți hoți de origine română au fost prinși weekend-ul trecut și de polițiștii federali din Germania. Aceștia operau în aceleași moduri cu tâlharii din Belgia, țintele lor fiind casele distruse de viituri și nepăzite.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close