Antena 3 CNN Externe Iarna face ravagii: Parisul este ameninţat de inundaţii, SUA sunt paralizate de ninsoare, iar în Australia a nins

Iarna face ravagii: Parisul este ameninţat de inundaţii, SUA sunt paralizate de ninsoare, iar în Australia a nins

Iarna face ravagii: Parisul este ameninţat de inundaţii, SUA sunt paralizate de ninsoare, iar în Australia a nins
Sursa foto: Foto: adnysblooog.blogspot.com
28 Dec 2010   •   09:22

Vremea rea face ravagii în toată lumea. În timp ce Parisul e ameninţat de inundaţii, America este paralizata de ninsoare. Zăpada a lovit şi Australia. Aici a nins într-o perioadă a anului în care ar trebui să fie vară.

După două zile de ninsori, un sfert din Statele Unite a fost acoperit de zăpadă. În unele locuri, stratul de nea a depăşit 80 de cm înălţime. Viscolul a închis mai multor aeroporturi. Zeci de mii de oameni au rămas blocaţi în sălile de aşteptare şi au fost nevoiţi să doarmă în paturi improvizate.

În cursul acestei nopţi, unele aeroproturi şi-au reluat activitatea, însă doar parţial. Unii pasagerii au fost avertizaţi că ar mai putea sta blocaţi în sălile de aşteptare şi în zilele următoare. Zăpada a dat peste cap şi traficul rutier în Statele Unite. Iar trenurile circulă la cote de avarie.

Şi bulgarii au probleme cu intemperiile. Autorităţile de la Sofia au emis cod galben în toată ţara, din cauza ninsorilor abundente.

Dacă americanii şi bulgarii se luptă cu zăpada, francezii sunt ameninţaţi de inundaţii. La Paris, traficul pe Sena a fost oprit, după ce nivelul apei a crescut ameninţător odată cu topirea zăpezii.

Probleme cauzate de vreme sunt şi în Australia. În statul Victoria a nins în mijlocul verii.

 

 

 

×
Subiecte în articol: zapada SUA ninsoare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close