Antena 3 CNN Externe Șor, oligarhul rus condamnat la 15 ani de închisoare, îi amenință pe judecătorii moldoveni: "Vor ajunge după gratii foarte rapid"

Șor, oligarhul rus condamnat la 15 ani de închisoare, îi amenință pe judecătorii moldoveni: "Vor ajunge după gratii foarte rapid"

Ilan Șor a reacționat la scurt timp după ce a fost condamnat la 15 ani de închisoare în Republica Moldova pentru fraudă bancară.

Șor, oligarhul rus condamnat la 15 ani de închisoare, îi amenință pe judecătorii moldoveni: "Vor ajunge după gratii foarte rapid"
Sursa foto: Facebook I Ilan Șor
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2023   •   23:13

Ilan Șor, care se ascunde în Israel, este cel care a organizat protestele de la Chișinău față de guvernarea prooccidentală.

Într-o înregistrare video publicată pe internet, Șor a afirmat că decizia va duce la arestarea rapidă a judecătorilor, adăugând că nu va uita acest lucru și că hotărârea a fost luată sub presiune și cu încălcarea normelor legale.

”Astăzi, trei judecători au dictat pedeapsa nu mie, ci, în primul rând, lor pentru că, în urma deciziei date, ei vor ajunge după gratii și foarte, foarte rapid. Eu vreau ca, atunci când ei vor privi această înregistrare video, să știe că eu și adepții mei nu vom uita, cu siguranță, acest lucru și că sub presiune și cu încălcarea tuturor procedurilor și normelor legale a fost luată această hotărâre”, a declarat Șor.

Cu toate acestea, mai târziu, oligarhul s-a contrazis, susținând că hotărârea nu îl va afecta, deoarece va fi anulată după schimbarea guvernării din Republica Moldova.

Citește și: Oligarhul Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare

"Eu înțeleg că regimul actual, prin intermediul acestor trei judecători fără scrupule, mi-au dat această pedeapsă ca și răzbunare pentru protestele pe care le organizez atât eu, cât și partidul meu, și nu-mi este rușine să afirm acest lucru.

Pe mine nu mă oprește nici o hotărâre și nici aceasta de astăzi, merg până la capăt”, a mai spus el.

Avocații săi au anunțat că vor contesta decizia instanței, precizând că este definitivă, dar cu drept de atac.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close