Antena 3 CNN Externe Împlinirea a 10 ani de la aderarea României la NATO a fost marcată şi la Bruxelles

Împlinirea a 10 ani de la aderarea României la NATO a fost marcată şi la Bruxelles

Împlinirea a 10 ani de la aderarea României la NATO a fost marcată şi la Bruxelles
Sursa foto: Foto: nato.mae.ro
01 Apr 2014   •   23:50

Împlinirea a 10 ani de la aderarea României la NATO a fost marcată şi la Bruxelles. 28 de miniştri de Externe, printre care şi Titus Corlăţean, au luat parte la un moment festiv, prin care s-au marcat toate cele trei valuri de extindere a Alianţei Nord-Atlantice. Punctul fierbinte pe agenda summitului îl reprezintă însă apărarea colectivă în urma tensiunilor create de Rusia.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat că statele aliate trebuie să decidă adoptarea unor metode prin care să crească nivelul de securitate în Europa de Est, inclusiv în ţara noastră.

Statele Unite vor chiar să suplimenteze trupele de la baza de la Kogălniceanu cu 600 de soldaţi şi mai multe aeronave militare.

În plus, mai multe state s-au oferit să îşi repoziţioneze unele capabilităţi militare în zonele care sunt considerate acum zone sensibile pentru Alianţă.

Prezent la discuţiile de la Bruxelles, ministrul român de Externe Titus Corlăţean a vorbit minute bune cu Secretarul general al Alianţei, dar şi cu secretarul de stat american, John Kerry.

Pe marginea discuţiilor de la Bruxelles, România şi Ucraina au negociat un acord bilateral privind micul trafic de frontieră, ce ar putea fi încheiat curând. Înţelegerea ar viza crearea unui spaţiu de 30 de kilometri de-o parte şi de alta a frontierei.

Pe acolo, românii sau ucrainenii ce locuiesc de cel puţin 3 ani în zonă ar putea trece în ţara vecină prin intermediul unui permis de mic trafic de frontieră.

×
Subiecte în articol: NATO Bruxelles Titus Corlăean
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close