Antena 3 CNN Externe În ciuda situaţiei neclare, SUA vor furniza armatei egiptene avioane F-16

În ciuda situaţiei neclare, SUA vor furniza armatei egiptene avioane F-16

În ciuda situaţiei neclare, SUA vor furniza armatei egiptene avioane F-16
11 Iul 2013   •   11:49

Statele Unite ale Americii vor respecta contractul cu Egiptul, care prevede furnizarea de avioane F-16 către ţara arabă, iar primele aparate vor ajunge la Cairo în următoarele săptămâni.
Confirmarea a fost făcută de oficialii de la Washington, care s-au ferit să eticheteze înlăturarea de la putere a unui preşedinte ales (Mohammed Morsi), drept o lovitură de stat militară.

O eventuală decizie americană, de a cataloga schimbarea regimului de la Cairo ca fiind o lovitură de stat, ar întrerupe, conform legii, orice sprijin acordat armatei egiptene.

Cu toate acestea, planul de livrare a aeronavelor de vânătoare pare să meargă mai departe.
Egipt este al doilea stat, după Israel, care se bucură de un ajutor consistent din partea SUA. Anual aici se face infuzie masivă de capital, cu peste 1,5 miliarde de dolari. Respectivele aparate de zbor fac parte din această înţelegere.

Un oficial al Departamentului de Apărare american, care a dorit să rămână anonim, spune că primele F-16 vor fi furnizate Egiptului până la începutul lunii august.
"Nu există nicio schimbare curentă în ceea de priveşte livrarea aparatelor F-16 către armata egipteană", informează Reuters.

×
Subiecte în articol: egipt, cairo
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close