Antena 3 CNN Externe Înalt funcţionar al NATO: "Trebuie să refacem relaţiile cu Rusia în toate domeniile de interes"

Înalt funcţionar al NATO: "Trebuie să refacem relaţiile cu Rusia în toate domeniile de interes"

Înalt funcţionar al NATO: "Trebuie să refacem relaţiile cu Rusia în toate domeniile de interes"
de O.P.    |    17 Iun 2014   •   11:18

Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) trebuie să-și refacă în cel mai rapid mod posibil relațiile cu Rusia, în toate domeniile de interes comun, a declarat, pentru RIA Novosti, Michael Stopford, fost asistent adjunct pentru comunicații strategice al secretarului general al Alianței.

'Este trist că au fost mai multe discuții despre înghețarea relațiilor și criză, decât încercări de a privi spre viitor pe termen mediu și lung, de a relua cooperarea pe marginea unor probleme importante pentru ambele părți', a spus Stopford.

În opinia sa, refacerea cooperării trebuie să aibă loc cât mai repede posibil. 'Cu cât mai repede vom putea trece de la înghețarea relațiilor la reluarea cooperării în toate domeniile de interes reciproc, cu atât va fi mai bine', și-a exprimat convingerea fostul înalt funcționar NATO.

Nu întăresc încrederea reciprocă nici planurile privind sporirea prezenței militare a NATO în Europa de Est, a subliniat interlocutorul RIA Novosti. 'Aceasta este o evoluție nefericită, deoarece cu cât mai mulți pași se fac, cu atât există mai puțină încredere din ambele părți', a spus Stopford.

×
Subiecte în articol: NATO Rusia
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close