Antena 3 CNN Externe Incendiile de vegetaţie continuă în Turcia. 13 focare sunt scăpate de sub control

Incendiile de vegetaţie continuă în Turcia. 13 focare sunt scăpate de sub control

Echipele pentru intervenţii de urgenţă din Turcia au continuat sâmbătă lupta cu cele mai grave incendii de vegetaţie de mai bine de un deceniu, 13 dintre acestea arzând în continuare necontrolat.

Incendiile de vegetaţie continuă în Turcia. 13 focare sunt scăpate de sub control
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    07 Aug 2021   •   15:52

Turcia luptă împotriva incendiilor de 11 zile consecutive, pe fondul temperaturilor în creştere.

Incendii masive afectează patru oraşe din regiunea Mării Egee şi unul din cea a Mării Negre, a precizat ministrul agriculturii şi silviculturii, Bekir Pakdemirli, vineri seara pe Twitter.

Ţara s-a confruntat cu 222 incendii în 47 de oraşe şi provincii începând din 28 iulie, a adăugat Pakdemirli.

Incendiile continuă să facă ravagii în special de-a lungul oraşelor de coastă Mugla şi Aydin.

În timpul nopţii, flăcările au cuprins districtele Koycegiz şi Milas din provincia Mugla, în trei cartiere fiind ordonată evacuarea, au declarat sâmbătă autorităţile locale.

Biroul pentru dezastre și urgențe al Turciei a anunțat că trei persoane au fost ucise - inclusiv un bătrân de 82 de ani care locuia singur.

Postul de televiziune NTV a anunțat ulterior că un tânăr de 25 de ani a murit în Marmaris în timp ce încerca să ofere ajutor celor afectați de incendii.

Autoritățile turce au început o anchetă pentru a stabili de la ce au pornit incendiile. Se pare că ar fi vorba despre patru focare create intenționat, la est de zona turistică a Antalyei.

Fotografia care a devenit un simbol al incendiilor din Turcia

Un băiețel pregătit să înoate se oprește la marginea apei, cu privirea furată de imaginea unui avion folosit la stingerea incendiilor, care zboară la mică altitudine, pe un cer roșu-ruginiu. Pentru mulți, fotografia, care ar fi fost făcută de un turist rus aflat în vacanță în Antalya, a ajuns un simbol al incendiilor violente care au pârjolit litoralul mediteranean al Turciei, în ultimele opt zile.

 

×
Subiecte în articol: incendii focare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close