Antena 3 CNN Externe Incendiu de proporţii în Coreea de Sud. Un zgârie-nori de 33 de etaje a ars ca o torţă

Incendiu de proporţii în Coreea de Sud. Un zgârie-nori de 33 de etaje a ars ca o torţă

Imaginile cu incendiul devastator care a cuprins o clădire cu 33 de etaje din Coreea de Sud au fost postate pe reţelele de socializare. Sute de persoane au fost evacuate şi alte zeci au ajuns la spital intoxicate cu fum.

Incendiu de proporţii în Coreea de Sud. Un zgârie-nori de 33 de etaje a ars ca o torţă
Sursa foto: thesun.co
de Claudia Popovici    |    09 Oct 2020   •   20:30

Incendiul s-a produs în oraşul Ulsan, Coreea de Sud, la un bloc de 33 de etaje care numără circa 120 de apartamente, dar și magazine. Primul apel de urgență a fost făcut de un locatar. 

Pompierii au ajuns la clădire la cinci minute după primirea apelului.

Potrivit presei locale, flacările ar fi izbucnit între etajele 8 si 12 ale clădirii şi s-ar fi extins rapid din cauza vântului puternic. 

Şeful Departamentului de Pompieri din Ulsan a declarat că până în prezent nu au fost raportate decese. Aproximativ  91 de persoane au fost trimise la spital cu răni ușoare şi probleme respiratorii din cauza fumului inhalat.

77 de persoane au fost salvate din clădire şi alte 82 au fost cazate la un hotel din apropiere.

Vineri dimineaţa pompierii au declarat că flăcările încă ard pe ultimele trei etaje de pe partea de vest a clădirii, alimentate de vântul care încă sufla cu putere, potrivit cnn.com

Echipajele lucrează acum în ture de câte 200 de pompieri pentru a verifica fiecare etaj al clădirii.

Prim-ministrul sud-coreean Chung Sye-kyun le-a mulțumit pompierilor din Ulsan pentru intervenţia promptă și și-a exprimat condoleanțele celor afectați într-o postare pe Facebook, vineri dimineață.

De asemenea, el a cerut ministerelor guvernamentale și autorităților de prevenire a incendiilor să ofere măsuri de protecție mai puternice și planuri de pregătire împotriva incendiilor.

Coreea de Sud s-a confruntat cu mai multe incendii majore în ultimii ani. Cel mai recent este un incendiu din orașul Icheon, din luna aprilie, care a izbucnit pe un șantier în care 38 de persoane au murit şi alte 10 au fost rănite.

 

 

 

×
Subiecte în articol: Corea de Sud
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close