Antena 3 CNN Externe Incendiu pe platforma petrolieră a companiei care a provocat "Ochiul de foc" în Oceanul Atlantic. Cel puțin 5 oameni au murit

Incendiu pe platforma petrolieră a companiei care a provocat "Ochiul de foc" în Oceanul Atlantic. Cel puțin 5 oameni au murit

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte șase, rănite în urma unui incendiu declanșat pe o platformă petrolieră a companiei mexicane de stat Pemex, transmite presa internațională.

Incendiu pe platforma petrolieră a companiei care a provocat "Ochiul de foc" în Oceanul Atlantic. Cel puțin 5 oameni au murit
Sursa foto: Twitter
de Adrian Iclozan    |    24 Aug 2021   •   13:16

Două persoane erau date dispărute la ora publicării acestei știri.

Incidentul s-a declanșat duminică și a afectat operațiunile la cea mai importantă exploatare petrolieră a Pemex, Ku-Maloob-Zaap, situată în Golful Mexic.

Președintele executiv al Pemex, Octavio Romario, a precizat că incendiul a izbucnit în timpul unor operațiuni de întreținere și a negat că la mijloc ar fi vorba de lipsa investițiilor.

"Nu este o problemă de lipsă a resurselor. Industria petrolieră este o industrie riscantă. Am avut accidente, într-un număr mai mic decât în anii anteriori", a declarat el.

Între timp, incendiul a fost adus sub control și operațiunile - care au fost întrerupte la 125 de puțuri petroliere - urmează să fie reluate miercuri.

Este al doilea incident major în care este implicată compania Pemex.

În luna iulie, o scăpare de gaze la o conductă subacvatică a acestei societăți a declanșat un incendiu la suprafața oceanului.

Incendiul din iulie a fost numit "ochiul de foc" iar imaginile sale au fost intens distribuite pe rețelele sociale.

×
Subiecte în articol: incendiu platformă petrolieră Pemex
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close