Antena 3 CNN Externe India vrea să introducă politica celor 2 copii, și să ofere stimulente pentru sterilizare

India vrea să introducă politica celor 2 copii, și să ofere stimulente pentru sterilizare

Natalitatea crește vertiginos în unele zone de pe glob. Acest lucru le îngrijorează pe autorități care se gândesc la măsuri pentru spoparea nașterilor. Într-o mega țară de pe glob se fac calcule și se au în vedere anumite decizii care ar presupune inclusiv stimularea sterilizării.

India vrea să introducă politica celor 2 copii, și să ofere stimulente pentru sterilizare
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Iul 2021   •   09:08

Statul Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei, cu 204, 2 milioane de locuitori – un număr mai mare decât Brazilia – a anunțat proiectul legislativ prin care orice persoană cu mai mult de doi copii ar putea pierde ajutoarele de stat, subvențiile și chiar locurile de muncă în instituții guvernamentale.

Dar în situația în care o familie cu doi copii, unul dintre părinți se sterilizează voluntar, această familie va primi stimulente.

Proiectul de lege a fost prezentat de guvernul local din Uttar Pradesh, controlat de partidul naționalist hindus Bharatiya Janata (BJP), care conduce și guvernul central.

Guvernatorul Yogi Adityanath este considerat unul dintre cei mai duri naționaliști din partid și va candida și la alegerile de anul viitor.

Cu toate acestea, deşi se preconizează că India va depăşi China, devenind ţara cu cel mai mare număr de oameni, în următorul deceniu, mulţi nu sunt de acord cu măsurile propuse în statele indiene.

Deşi statul Uttar Pradesh are o populaţie mare, de 240 de milioane de oameni, cercetările arată că rata natalităţii în stat a scăzut aproape la jumătate între 1993 şi 2016 şi continuă să scadă, cu previziuni că până în 2025, numărul mediu de copii pe mamă va scădea la 2,1.

Acelaşi lucru se întâmplă şi în alte state din India.

O politică pentru doi copii a fost deja pusă în aplicare sub diferite forme în 12 state din India, dar patru state au revocat-o.

Militanţii au avertizat că politica afectează în mod disproporţionat femeile, în special mamele singure, şi au îndemnat guvernul să se concentreze asupra mijloacelor contraceptive şi educaţionale pentru controlul populaţiei.

 

×
Subiecte în articol: india copii politica natalitate sterilizare
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close