Antena 3 CNN Externe Un indian acuzat de viol a fost pus să spele și să calce rufele femeilor din satul lui

Un indian acuzat de viol a fost pus să spele și să calce rufele femeilor din satul lui

Un indian în vârstă de 20 de ani care a fost acuzat de viol, a fost eliberat pe cauțiune, cu condiția să spele și să calce rufele tuturor femeilor din satul său timp de șase luni.

Un indian acuzat de viol a fost pus să spele și să calce rufele femeilor din satul lui
Sursa foto: Pixabay
de Alexandra Ionescu    |    23 Sep 2021   •   16:38

Bărbatul este spălător de profesie, și va trebui să cumpere cele necesare spălării și călcării pe banii lui. În satul său natal sunt în jur de 2.000 de femei care vor beneficia de serviciile lui gratuite.

El a fost arestat în luna aprilie pentru tentativă de viol, dar încă nu s-a stabilit încă dată pentru procesul lui.

“Toate femeile din sat sunt mulţumite de decizia instanţei. Este o decizie istorică. Ea va consolida respectul faţă de femei şi va contribui la protejarea demnităţii lor”, a declarat dna Nasima Khatoon, unul dintre responsabilii satului, care va monitoriza cum îşi îndeplineşte Lalan sarcina.

Sătenii sunt de acord cu această decizie și consideră că ea va avea un impact pozitiv, și că va transforma criminalitatea împotriva femeilor într-un subiect de dezbatere, potrivit AFP.

În India, legile au fost înăsprite în cazul violatorilor, după ce o tânără a murit în 2012 la New Delhi, din cauza rănilor suferite în timpul unui viol în grup.

Atunci, cazul a șocat o lume întreagă.

În 2020, au fost semnalate la nivel național peste 28.000 de violuri. Poliția a fost aspru criticată din cauză că nu a depus eforturi suficiente pentru a preveni infracțiunile și nu a adus agresorii sexuali în fața instanței.

×
Subiecte în articol: India pedeapsa viol rufe
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close