Antena 3 CNN Externe Insula lui Aristotel Onassis a fost vândută unui miliardar rus

Insula lui Aristotel Onassis a fost vândută unui miliardar rus

Insula lui Aristotel Onassis a fost vândută unui miliardar rus
de M.T.    |    10 Apr 2013   •   19:29

Idilica insulă Skorpios, care i-a aparţinut lui Aristotel Onassis şi unde magnatul grec s-a căsătorit cu Jackie Kennedy, a fost vândută unui miliardar rus, potrvit The Telegrapf, care citează presa din Grecia.

La moartea lui Aristotel, insula a trecut în moştenirea fiicei acestuia, Christina, iar ulterior către fiica acesteia, Athina Onassis Roussel.

Identitatea celui care a cumpărat insula situată în marea Ionică nu a fost dezvăluită.

„Aceşti oligarhi ruşi au miliarde, aşa că probabil unul dintre ei a venit şi a oferit 100 sau 200 de milioane de euro pentru ea. Orice este posibil”, a declarat Farhad Vladi, care conduce o comapnie ce se ocupă cu evaluarea insulelor private.

Insula Skorpios a fost achiziţionată de Aristotel Onassis, în 1962, pentru doar 3,5 milioane de drahme. Şase ani mai târziu, aici a avut loc nunta acestuia cu Jacqueline Kennedy, văduva fostului preşedinte american John F. Kennedy, care a fost asasinat în 1963.

Familia Onassis are o legătură strânsă cu insula, aici fiind înmormântaţi atât Aristotel, cât şi fiul său Alexandru, mort într-un accident aviatic în 1973, şi fiica sa Christina, care a încetat din viaţă în 1988, la 37 de ani, în urma unui atac de cord.

Totuşi, Athina nu a urmat tradiţia familiei, Greek Reporter, citat de Mediafax, scriind că nepoata magnatului petrecea foarte puţin timp pe Skorpios.

În trecut, Athina, ultima moştenitoare a lui Aristotel Onassis, a fost caracterizată drept „cea mai bogată fată din lume”. Ea s-a născut în Franţa, iar în 2005 s-a căsătorit cu Alvaro de Miranda Neto, un brazilian care a participat la Jocurile Olimpice în concursul de echitaţie, obţinând şi două medalii de bronz.

În anii trecuţi au existat zvonuri că Giorgio Armani, Bill Gates şi Madonna ar fi interesaţi de cumpărarea insulei.


×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close