Antena 3 CNN Externe Întâlnire între John Kerry şi Benjamin Netanyahu, după valul de violenţe din Orientul Mijlociu

Întâlnire între John Kerry şi Benjamin Netanyahu, după valul de violenţe din Orientul Mijlociu

Întâlnire între John Kerry şi Benjamin Netanyahu, după valul de violenţe din Orientul Mijlociu
16 Oct 2015   •   22:05

Secretarul de stat american, John Kerry, se va întâlni cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, săptămâna viitoare în Israel, în contextul în care Orientul Mijlociu se confruntă cu un nou val de violențe, a anunțat vineri, la postul de televiziune CNN, ambasadorul Israelului în Statele Unite, potrivit Agerpres.

Cei doi lideri "încearcă să găsească o soluție, deoarece premierul (israelian) se va deplasa în Germania pentru a discuta cu (cancelarul) Angela Merkel, iar secretarul de stat (John) Kerry va merge acolo în acest scop", a declarat Ron Dermer.

Guvernul german a făcut cunoscut vineri că prim-ministrul israelian va fi primit miercuri la Berlin de cancelarul german, Angela Merkel. La începutul lunii octombrie, Benjamin Netanyahu și-a anulat o vizită în Germania din cauza violențelor israeliano-palestiniene.

Departamentul de Stat nu a fost în măsură să confirme imediat această întâlnire, însă ambasadorul a oferit informația în momentul în care șeful diplomației de la Washington, John Kerry, a început vineri un turneu care include Italia, Franța și Spania.

Înainte de plecare, demnitarul american a spus că se va deplasa în Orientul Mijlociu "în următoarele zile" în încercarea de a restabili calmul între israelieni și palestinieni.

Statele Unite și Israelul, în principiu aliați statornici, întrețin relații reci după eșecul procesului de pace israeliano-palestinian, în aprilie 2014.
ONU a condamnat vineri un atac palestinian asupra unui loc sfânt al evreilor de la Nablus.

Această escaladare a violențelor provoacă temeri că va izbucni a treia Intifada.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close