Antena 3 CNN Externe Interdictia de către Rusia a zborurilor spre Egipt ar putea dura "câteva luni"

Interdictia de către Rusia a zborurilor spre Egipt ar putea dura "câteva luni"

Interdictia de către Rusia a zborurilor spre Egipt ar putea dura "câteva luni"
10 Noi 2015   •   21:02

Interdicția de către Rusia a zborurilor comerciale către Egipt ar putea dura cel puțin 'câteva luni', a declarat marți șeful administrației de la Kremlin, Serghei Ivanov, relatează Agerpres.

'Interdicția va fi pe termen lung. Nu pot spune exact cât timp, însă cred că va fi cel puțin câteva luni', a declarat Serghei Ivanov pentru jurnaliști, a informat agenția de presă Tass. El a precizat că va fi imposibil ca autoritățile egiptene să asigure o îmbunătățire a nivelului securității în decurs de o lună.

Președintele rus Vladimir Putin a interzis zborurile comerciale către Egipt de teama că o bombă amplasată de teroriști ar fi fost motivul tragediei aviatice de pe 31 octombrie din peninsula egipteană Sinai, soldată cu moartea tuturor celor 224 de persoane aflate la bord. Aproape toate victimele erau cetățeni ruși.

Vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici a declarat, după ședința de luni a guvernului, că executivul examinează în prezent ''situația legată de securitatea zborurilor în toată lumea''. ''Sunt riscuri crescute în acele țări care sunt implicate în diferite conflicte, este o situație cunoscută'', a adăugat Dvorkovici, precizând însă că, până în prezent, ''nu există recomandări din partea serviciilor speciale ruse în legătură cu suspendarea zborurilor în alte state''. Vicepremierul rus a ținut totodată să sublinieze că interzicerea zborurilor în Egipt nu este legată de operațiunile aeriene pe care Rusia le-a început la 30 septembrie în Siria.

×
Subiecte în articol: Rusia Egipt
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close