Antena 3 CNN Externe Internetul înseamnă LIBERTATE. S-a deschis primul internet-cafe pentru femeile din Afganistan

Internetul înseamnă LIBERTATE. S-a deschis primul internet-cafe pentru femeile din Afganistan

Internetul înseamnă LIBERTATE. S-a deschis primul internet-cafe pentru femeile din Afganistan
Sursa foto: Foto: firstpost.com
09 Mar 2012   •   07:41

Primul internet - cafe, dedicat exclusiv femeilor, s-a deschis în Afganistan chiar de Ziua Internaţională a Femeii. Acesta este un uriaş pas înainte, având în vedere că femeile afgane au multe restricţii într-o ţară în care drepturile omului nu sunt respectate.

Femeile din Afganistan au de ieri, acces la internet. Pentru o oră de internet, plătesc doar un dolar, un preţ mic pentru astfel de servicii.

Cafeneaua, vopsită în culori vii, poartă numele unei adolescente de 15 ani din Afganistan, care a fost torturată anul trecut de către socrii săi, pentru că a refuzat să se prostitueze. Ea a fost inspiraţia proprietarilor, care vor să acorde libertate femeilor, chiar şi doar pentru o oră.



Proprietarii noului internet-cafe promit să le ofere servicii de internet doar reprezentantelor sexului feminin, pentru a le feri pe acestea de ameninţări şi pericole. Această iniţiativă a fost aplaudată de femei şi de bărbaţi deopotrivă.

Internet-cafe-ul a beneficiat de ajutorul unei fundaţii din Marea Britanie, care a donat 15 laptopuri folosite. Iniţiatorii acestui proiect se tem că ar putea fi ameninţaţi şi atacaţi de talibani, care interzic femeilor să plece singure de acasă sau să lucreze.


×
Subiecte în articol: internet Afganistan femei
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close