Antena 3 Externe Interviu cu Bashar al-Assad: Siria nu este în război civil, ci este atacată de "zeci de mii de jihadişti"

Interviu cu Bashar al-Assad: Siria nu este în război civil, ci este atacată de "zeci de mii de jihadişti"

19 Sep 2013   •   08:44
Interviu cu Bashar al-Assad: Siria nu este în război civil, ci este atacată de "zeci de mii de jihadişti"
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres

Bashar al-Assad susţine că ţara sa nu este "în război civil", ci este atacată de "zeci de mii de jihadişti", majoritatea Al-Qaida. Preşedintele sirian a făcut această declaraţie într-un interviu pentru postul de televiziune american FoxNews. Interviul a fost realizat marţi la Damasc, relatează AFP.

Bashar al-Assad s-a adresat printre altele indirect omologului său american Barack Obama cerându-i să "asculte bunul simţ al poporului (său)". În cadrul interviului, preşedintele sirian a asigurat că ţara sa nu este "în război civil".

"Avem un război, un nou fel de război" cu "zeci de mii de jihadişti" de peste 80 de naţionalităţi diferite.

"Ceea ce vă pot spune este că 80 la sută - unii zic 90 la sută, nu avem date precise - din aceşti terorişti sunt membri ai Al-Qaida şi ai ramurilor sale" a declarat şeful statului, care a vorbit în engleză.

De la declanşarea conflictului în urmă cu doi ani şi jumătate "zeci de mii de sirieni" şi 15.000 de soldaţi guvernamentali au fost ucişi, majoritatea în "atacuri teroriste, asasinate şi atentate sinucigaşe",a precizat Bashar al-Assad.

Preşedintele sirian susţine că atacul cu arme chimice de la 21 august a fost realizat de rebeli şi nu de forţele sale armate.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close