Antena 3 CNN Externe Invazia românilor în Marea Britanie, o absurditate. Numărul lucrătorilor români şi bulgari este ÎN SCĂDERE de la 1 ianuarie

Invazia românilor în Marea Britanie, o absurditate. Numărul lucrătorilor români şi bulgari este ÎN SCĂDERE de la 1 ianuarie

Invazia românilor în Marea Britanie, o absurditate. Numărul lucrătorilor români şi bulgari este ÎN SCĂDERE de la 1 ianuarie
de S.T.    |    14 Mai 2014   •   16:22

Numărul lucrătorilor români şi bulgari în Marea Britanie este în scădere de la deschiderea pieţei muncii la 1 ianuarie 2014, potrivit statisticilor oficiale publicate la Londra.

În ultimele trei luni ale anului 2013, 144.000 de români şi bulgari lucrau în regat, iar în perioada ianuarie-martie 2014 numărul lor era de 140.000, înregistrându-se o scădere de 4.000 de persoane, a indicat Oficiul naţional de statistică, relatează miercuri AFP.

Aceste cifre infirmă "invazia" la care se aşteptau britanicii.

Marţi, Keith Vaz, preşedintele Comisiei parlamentare pentru afaceri interne, vorbea încă despre un aflux de 30.000 de români şi bulgari suplimentari de la începutul lui 2014.

''Numărul foarte modest de români şi bulgari veniţi la muncă în regat în acest an indică un contrast foarte puternic cu retorica inflamată de la începutul acestui an'', a declarat miercuri Danny Alexander, adjunctul ministrului britanic al Trezoreriei.

Pe o perioadă de un an, numărul muncitorilor români şi bulgari este, bineînţeles, în creştere cu 25%, comparativ cu cei 112.000 prezenţi pe teritoriul Marii Britanii în ianuarie 2013.

Dar aceasta se datorează exclusiv lunilor de dinaintea ridicării restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor, care până la 1 ianuarie nu aveau dreptul să exercite decât un număr limitat de meserii.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie restricţii
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close