Antena 3 CNN Externe Iohannis și Orban, dați în judecată de Igor Dodon

Iohannis și Orban, dați în judecată de Igor Dodon

Președintele în exerciţiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a dat în judecată pe preşedintele României Klaus Iohannis şi pe premierul Ludovic Orban.

Iohannis și Orban, dați în judecată de Igor Dodon
de Claudia Popovici    |    30 Noi 2020   •   19:00

Igor Dodon susţine că cei doi oficiali români au contribuit la înfrângerea sa.

"Mai multe publicaţii notează că în urmă cu două săptămâni, mai exact pe 16 noiembrie, avocatul lui Igor Dodon a depus o cerere prin care solicita să se constate implicarea în campania electrorală pentru prezidenţialele din 1 şi respectiv 15 noiembrie a unor cetăţeni străini.

Este vorba despre preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban şi preşedinta formaţiunii Uniunea Creştină democrată din Germania Annegret Kramp-Karrenbauer", a precizat Alina Anghel, senior-editor al secţiei externe de la Antena 3, în cadrul emisiunii 'Decisiv'.

Cererea lui Dodon a fost declarată inadmisibilă pe motiv că acesta nu corespundea exigenţelor legale

"Practic, Dodon spune că cele trei persoane, prin implicarea lor au contribuit la înfrângerea lui la alegerile prezindenţiale.

După ce au analizat cererea propusă de Igor Dodon, magistraţii Curţii Supreme de Justiţie au trimis documentul spre examinare la Judecătoria Chişinău. Atunci judecătorul a decis declinarea competenţei şi a dispus transmiterea acesteia către Curtea de Apel Chişinău.

Trei zile mai târziu, pretinsa acţiune înaintată de Dodon a fost declarată inadmisibilă pe motiv că aceasta nu corespundea exigenţelor legale. Completul de judecători precizează că în cererea sa, Dodon nu a invocat pretenţii clare", a mai spus Alina Anghel, senior-editor al secţiei externe de la Antena 3.

Analistul politic Bogdan Chirieac: "Dodon trebuie să-l acuze pe domnul Putin"

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3, că ”mai degrabă domnul Dodon trebuie să-l acuze pe domnul Putin, care l-a instalat în funcția de președinte la primul mandat și care l-a dat jos la acest mandat.

În Republica Moldova, din nefericire, există foarte multe influențe, în special rusă și ucraineană. Dacă Republica Moldova va continua traseul european, așa cum are șansa acum să urmeze România și pe președintele Iohannis, sigur că aceste influențe vor începe în timp să se diminueze, în timp însemnând, în opinia mea, câteva decenii.

Până atunci, nu, pentru că Rusia e foarte prezentă economic în Republica Moldova, fiindcă noi, europenii, și noi, românii, din nefericire, ne-am implicat mult prea puțin și, atunci, cine ține economia în mână are un atu important.

Mai mult, partea de est a Republicii Moldova, așa numita Transnistrie, e sub ocupație. Cred că dl. Dodon, nemaidorit de basarabeni, dă vina pe cine nu s-a implicat”. 

 

×
Subiecte în articol: igor dodon Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Vine prăpădul! Unde loveşte URGIA în următoarele ore
x close