Antena 3 CNN Externe Islamiştii din Egipt cheamă populaţia să protesteze faţă de înlăturarea lui Mohamed Morsi de la putere

Islamiştii din Egipt cheamă populaţia să protesteze faţă de înlăturarea lui Mohamed Morsi de la putere

Islamiştii din Egipt cheamă populaţia să protesteze faţă de înlăturarea lui Mohamed Morsi de la putere
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    11 Iul 2013   •   13:29

O alianţă alcătuită din 40 de mişcări islamiste egiptene a convocat pentru vineri mai multe manifestaţii pentru a protesta faţă de înlăturarea de la putere a preşedintelui Mohamed Morsi de către armată, relatează agenţia EFE, citând un comunicat emis de Fraţii Musulmani.

Alianţa naţională pentru apărarea legitimităţii electorale a lansat un apel către populaţie pentru a participa la manifestaţiile care au ca motto "Împreună împotriva loviturii de stat militare sângeroase".

În acelaşi text, coaliţia islamistă respinge recenta declaraţie constituţională emisă de preşedintele interimar, Adli Mansour, ce stabileşte un calendar pentru reforma constituţională şi pentru organizarea de noi alegeri.

Cu o zi în urmă, justiţia egipteană a dispus arestarea mai multor responsabili ai Fraţilor Musulmani, printre care şi liderul acestei mişcări, Mohamed Badie, acuzat de instigare la violenţă în timpul manifestaţiei de luni din faţa cazărmii unde este deţinut Mohamed Morsi, incidentele din acest loc soldându-se cu moartea a 55 de persoane.

Premierul desemnat Hazem Beblawi a anunţat, joi, că ar putea oferi Fraţilor Musulmani posturi în viitorul său executiv, în pofida faptului că această mişcare a exclus orice participare în acest guvern, notează Agerpres.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close