Antena 3 CNN Externe Țara din Orientul Mijlociu care ridică un gard de sârmă de jur împrejurul granițelor: Să ne apărăm de fiarele sălbatice!

Țara din Orientul Mijlociu care ridică un gard de sârmă de jur împrejurul granițelor: Să ne apărăm de fiarele sălbatice!

Țara din Orientul Mijlociu care ridică un gard de sârmă de jur împrejurul granițelor: Să ne apărăm de fiarele sălbatice!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Feb 2016   •   19:09

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că intenționează sa "înconjoare tot Israelul cu un gard" pentru a proteja țara de infiltrarea palestinienilor și cetățenilor din țările arabe învecinate, pe care i-a numit "fiare sălbatice".

Premierul israelian a dezvăluit aceste planuri într-un tur al graniței cu Iordania, unde se ridică un asemenea gard. Proiectul, care va costa multe milioane de shekeli, ar rezolva problema tunelurilor prin care se infiltreaza membrii Hamas din Gaza, scrie The Guardian.

Proiectul face parte dintr-un "plan multi-anual de a înconjura Israelul cu garduri de securitate pentru a ne proteja în actualul și viitorul Orient Mijlociu".

"In zona noastră, trebuie să ne apărăm de fiarele sălbatice. La final, după cum văd eu, va fi un gard ca acesta care va înconjura Israelul în totalitate. Vom înconjura întreg statul Israel cu un gard, o barieră", a afirmat prim-ministrul israelian.

×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close