Antena 3 Externe Israel: Nu vom modifica tratatul de pace cu Egiptul. Aceştia trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile în Sinai

Israel: Nu vom modifica tratatul de pace cu Egiptul. Aceştia trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile în Sinai

de G.S.    |    23 Sep 2012   •   12:32
Israel: Nu vom modifica tratatul de pace cu Egiptul. Aceştia trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile în Sinai
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Ministrul israelian al Afacerilor Externe, Avigdor Lieberman, a exclus duminică posibilitatea ca Israelul să accepte să modifice clauzele tratatului său de pace cu Egiptul, din 1979, transmite AFP.
   
"Nu există nici cea mai mică posibilitate ca Israelul să accepte să modifice tratatul de pace cu Egiptul", a declarat acesta la postul public de radio israelian.
   
"Nu vom accepta nicio modificare a acordurilor de la Camp David", a insistat acesta.
   
"Egiptul trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile în Sinai", a adăugat Lieberman, făcând aluzie la numeroasele atacuri antiisraeliene lansate în ultimele luni din această zonă.
   
Vineri, un soldat israelian şi trei persoane, înarmate şi infiltrate în Israel din Sinai, au murit într-o confruntare la graniţă.   
   
Armata egipteană este slab prezentă în Sinai, conform acordurilor de pace cu Israelul care prevăd demilitarizarea peninsulei.
   
În acord cu Israelul, aceasta a desfăşurat efective suplimentare pentru a lansa, la 7 august, "operaţiunea Sinai", cea mai amplă desfăşurată în peninsulă de la restituirea acesteia de către Israel în 1982, afirmând că a ucis zeci de "terorişti", dar fără să le dezvăluie naţionalitatea.

×
Subiecte în articol: Egipt atac obligatii UE tratat

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close