Antena 3 CNN Externe Mahmoud Abbas i-a dat Israelului un an să se retragă din teritoriile palestiniene

Mahmoud Abbas i-a dat Israelului un an să se retragă din teritoriile palestiniene

Președintele Autorității Naționale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, a acordat vineri Israelului un an pentru a se retrage din teritoriile palestiniene ocupate, amenințând că, altfel, nu va mai recunoaște statul evreu în granițele din 1967.

Mahmoud Abbas i-a dat Israelului un an să se retragă din teritoriile palestiniene
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Sep 2021   •   11:58

În discursul virtual adresat Adunării Generale a ONU, liderul palestinian a solicitat încă o dată secretarului general Antonio Guterres să convoace o conferinţă de pace internaţională.

 Israelul "are un an (la dispoziţie) pentru a se retrage din teritoriile palestiniene ocupate în 1967, inclusiv din Ierusalimul de Est.   Suntem gata să lucrăm în acest an pentru a delimita graniţele şi pentru a rezolva toate chestiunile legate de statutul final" al celor două state viitoare, Israel şi Palestina, a asigurat el.

Mahmoud Abbas a solicitat încă o dată secretarului general Antonio Guterres să convoace o conferinţă de pace internaţională, potrivit AFP.

El a afirmat că ANP va sesiza Curtea Internaţională de Justiţie în termen de un an în legătură cu „legalitatea ocupării teritoriilor statului palestinian”.

Israelul a respins imediat cererile liderului palestinian.

 „Demonstrează încă o dată că nu mai reprezintă nimic", a reacţionat ambasadorul israelian la ONU, Gilad Erdan, la discursul preşedintelui ANP. 

×
Subiecte în articol: Israel Palestina Mahmoud Abbas
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close