Antena 3 CNN Externe Israelul a acceptat propunerea egipteană de încetare a focului în Fâşia Gaza

Israelul a acceptat propunerea egipteană de încetare a focului în Fâşia Gaza

Israelul a acceptat propunerea egipteană de încetare a focului în Fâşia Gaza
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    26 Aug 2014   •   21:08

Israelul a acceptat propunerea egipteană pentru o încetare a focului în Fâşia Gaza, a declarat, marţi, un înalt oficial israelian, potrivit agenţiei Reuters, citată de Agerpres.

„Israelul a acceptat o propunere egipteană pentru o încetare a focului completă şi nelimitată în timp. Israelul acceptase deja propunerea egipteană pe 15 iulie. Israelul a susţinut întotdeauna o încetare a focului necondiţionată şi pe termen nelimitat”, a afirmat oficialul israelian.

Oficialii egipteni şi palestinieni anunţaseră anterior faptul că încetarea focului intră în viogoare începând cu ora 19:00, ora României.

Ministerul egiptean de Externe, ţară care a mediat negocierile dintre palestinieni şi israelieni, a anunţat într-un comunicat că acordul de încetare a focului în Fâşia Gaza prevede deschiderea imediată a punctelor de trecere dintre Israel şi enclava palestiniană, pentru „intrarea rapidă a ajutorului umanitar, a echipelor de salvare şi a mijloacelor de reconstrucţie”, notează AFP.

Acordul prevede, de asemenea, dreptul la pescuit în mare pentru palestinieni, „până la şase mile marine”, în loc de până la trei mile marine în prezent, precum şi „continuarea negocierilor indirecte în legătură cu alte subiecte în decurs de o lună, începând de la intrarea în vigoare a acordului de încetare a focului”, se mai arată în comunicatul părţii egiptene.

Vestea încetării focului a fost primită cu bucurie pe străzile din Gaza, la finalul celor 50 de zile de război, perioadă în care au murit peste 2.000 de palestinieni.

×
Subiecte în articol: Israel Egipt negocieri
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close