Antena 3 CNN Externe Israelul are „dovezi concludente” privind un program nuclear iranian secret

Israelul are „dovezi concludente” privind un program nuclear iranian secret

Israelul are „dovezi concludente” privind un program nuclear iranian secret
30 Apr 2018   •   21:41

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a afirmat luni seară, că ţara sa deţine "dovezi concludente" legate de un program nuclear iranian secret cu scopul a se dota cu arma nucleară, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"Proiectul nuclear iranian are toate cele cinci elemente ale unui program de arme nucleare", a declarat prim-ministrul israelian, citat de Reuters.

Premierul israelian, adversar înverşunat al acordului internaţional asupra activităţilor nucleare ale Iranului, a prezentat presei la Tel Aviv şi în direct la televiziunile israeliene ceea ce a descris ca fiind "copiile exacte" a zeci de mii de documente originale iraniene obţinute în urmă cu câteva săptămâni cu preţul unei "formidabile reuşite în domeniul serviciilor de informaţii".

Aceste documente, pe hârtie sau în format electronic şi servind ca decor declaraţiei lui Benjamin Netanyahu, constituie "dovezi noi şi concludente asupra programului de arme nucleare pe care Iranul l-a ascuns ani în şir de privirile comunităţii internaţionale în arhivele sale atomice secrete", a spus prim-ministrul, citat de AFP.

Aceste documente arată că, în pofida asigurărilor primite din partea liderilor iranieni că nu au încercat niciodată să se doteze cu arma nucleară, "Iranul a minţit şi încă foarte mult!", a declarat el.

Benjamin Netanyahu a făcut acest anunţ în perspectiva datei de 12 mai, termenul stabilit de preşedintele american, Donald Trump, pentru a decide dacă denunţă acordul încheiat în 2015 de cele şase mari puteri (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) cu Republica Islamică.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu Israel
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close