Antena 3 CNN Externe Israelul mobilizează sisteme antirachete la Tel Aviv, a anunţat postul militar de radio

Israelul mobilizează sisteme antirachete la Tel Aviv, a anunţat postul militar de radio

Israelul mobilizează sisteme antirachete la Tel Aviv, a anunţat postul militar de radio
de M.T.    |    30 Aug 2013   •   18:55

Israelul a mobilizat, vineri, sisteme de interceptare antirachetă la Tel Aviv, în timp ce Washingtonul caută în continuare o „coaliţie internaţională" pentru a răspunde presupusului atac cu arme chimice al regimului de la Damasc, a anunţat postul militar de radio israelian, relatează AFP, citat de Mediafax.

Site-ul de Internet Ynet a anunţat că sistemul de interceptare a fost poziţionat către nord, în direcţia Siriei.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat joi seara că Israelul a mobilizat sistemele sale de interceptare antirachetă în perspectiva extinderii conflictului sirian.

Netanyahu nu a precizat unde au fost poziţionate aceste sisteme, dar, potrivit postului militar de radio israelian, armata a mobilizat baterii din cadrul sistemului său de apărare Iron Dome în nordul ţării, dar şi o baterie de rachete Patriot.

„În pofida slabei implicări a Israelului în dosarul sirian, am hotărât să mobilizăm baterii Iron Dome, dar şi alte sisteme de interceptare", a precizat Netanyahu.

„Noi nu suntem implicaţi în războiul din Siria. Dar, repet, dacă cineva încearcă să atace cetăţeni israelieni, Tsahal (armata israeliană) va replica în forţă", a mai spus premierul israel, potrivit unui mesaj difuzat la ştirile de seară.

La rândul său, şeful Statului Major israelian, generalul Benny Gantz a anunţat că armata israeliană este „pregătită pentru orice scenariu".

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close