Antena 3 CNN Externe Sfârşit tragic pentru un preot, în faţa a 50 de copii: A căzut de pe o stâncă de la zeci de metri, în nordul Italiei

Sfârşit tragic pentru un preot, în faţa a 50 de copii: A căzut de pe o stâncă de la zeci de metri, în nordul Italiei

Un preot în vârstă de 47 de ani care însoţea un grup de 50 de copii într-o drumeţie montană, a murit chiar în faţa lor, pe „Traseul viperelor” de pe platoul Brentonico, din nordul Italiei.

Sfârşit tragic pentru un preot, în faţa a 50 de copii: A căzut de pe o stâncă de la zeci de metri, în nordul Italiei
de Alexandra Dima    |    13 Iul 2021   •   13:36

Tragedia a avut loc luni dimineaţă, potrivit reprezentanţilor Eparhiei de Milano, citată de ştiridiaspora.ro. Sub privirile îngrozite ale copiilor, preotul Don Graziano Gianola s-a dezechilibrat şi a căzut zeci de metri în gol. Nimeni altcineva nu a mai fost rănit, dar preotul a ajuns în stare gravă la spital Santa Chiara din Trento şi nu a mai putut fi salvat.

Originar din Premana, Don Graziano Gianola era vicar într-o parohie din Milano. El era însoțit de aproximativ cincizeci de tineri de la oratoriu când a alunecat pe cea mai expusă secțiune a cărării ce ducea către un refugiu montan. Deşi traseul era echipat cu o frânghie de susţinere, preotul nu a reuşit să îşi menţină echilibrul. El a căzut de pe o stâncă de-a lungul unei pante de zeci de metri.

Tragedia a avut loc la o altitudine de 1500 de metri. Transportat cu elicopterul la spital, el a murit după câteva ore.

În urma sa, el a lăsat o mamă și nouă frați în suferință. De asemnea, decesul său a produs tristeţe în întreaga comunitate milaneză. 

Don Graziano a fost hirotonit preot la 12 iunie 2004: după primele sale experiențe în parohiile Buccinasco și Assago, din 2013 a fost vicar paroh în Milano, în parohia Santa Maria del Buon Consiglio iar din 2014 s-a alăturat parohiei Santi Giovanni e Paolo în pastorala comunitară „Isus Bun Păstor”. 

"O Liturghie frumoasă în această dimineață, dar acum este timpul de o vacanță la munte cu oratoriul. Brentonico, venim!", au fost ultimele sale cuvinte postate pe reţelele de socializare duminică, înainte de a pleca în Trentino.

×
Subiecte în articol: Italia Milano Trento
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close