Antena 3 CNN Externe Japonia a anunţat că îşi închide ambasada din Mali

Japonia a anunţat că îşi închide ambasada din Mali

Japonia a anunţat că îşi închide ambasada din Mali
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    23 Ian 2013   •   11:49

Japonia a anunţat miercuri că îşi închide ambasada din Mali şi că întregul staff-ul va fi retras, din cauza deteriorării situaţiei din ţara africană, informează AFP.

De asemenea, autorităţile japoneze i-au sfătuit pe toţi cetăţenii săi aflaţi în Mali să părăsească ţara.

Decizia vine la doar o zi după ce Japonia a anunţat că cel puţin şapte cetăţeni japonezi au fost ucişi în criza ostaticilor din Algeria.

„Japonia încide temporar ambasada din Mali din cauza problemelor legate de securitate în ţară, inclusiv în capitala Bamako. Staff-ul îşi va continua activitatea în ambasada din Franţa”, se arată într-un comunicat al ministerului de Externe japonez.

Un purtător de cuvânt al ministerului de Externe japonez crede că alţi 14 cetăţeni ai acestei ţări se află în acest moment în Mali şi i-a sfătuit pe aceştia să părăsească ţara, inclusiv pe cei căsătoriţi cu localnici.

Franţa a lansat o ofensivă în Mali la începutul acestui an, la 10 luni după ce guvernul local a pierdut jumătate din teritoriul ţării în favoarea islamiştilor, dând naştere temerilor că nordul statului african ar putea deveni o bază pentru Al Qaeda.

Intervenţia Franţei în fosta sa colonie s-a internaţionalizat rapid, prin implicarea Statelor Unite, Marii Britanii sau Italiei.

De asemenea, Belgia, Canada, Danemarca, Olanda, Spania şi Emiratele Arabe Unite asigură ajutor logistic.


×
Subiecte în articol: japonia mali ambasada Franta Islamisti
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close