Antena 3 CNN Externe Jens Stoltenberg: "NATO nu a observat modificări în configuraţia forţelor nucleare ruse!"

Jens Stoltenberg: "NATO nu a observat modificări în configuraţia forţelor nucleare ruse!"

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marţi că Alianţa Nord-Atlantică nu a observat modificări în configuraţia forţelor nucleare ruse şi nu sunt semnale că Rusia a transferat arme atomice tactice în Belarus.

Jens Stoltenberg: "NATO nu a observat modificări în configuraţia forţelor nucleare ruse!"
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Apr 2023   •   21:18

"Deocamdată, nu am observat nicio modificare în configuraţia forţelor nucleare ale Rusiei care să necesite modificarea configuraţiei noastre nucleare", a declarat Jens Stoltenberg.

Anunţul privind transferul de arme nuclerare tactice în Belarus "se înscrie într-un model observat de mulţi ani, dar mai ales de la începerea invaziei în Ucraina, o retorică nucleară periculoasă şi iresponsabilă", a precizat Stoltenberg.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 419. SUA a lansat un avertisment pentru Rusia: ”E ilegal!”

Wendy Sherman, adjunct al secretarului de Stat american, a confirmat că Rusia nu a transferat încă armament atomic în Belarus.

"Oricum, este vorba despre o escaladare periculoasă. Am observat cu toţii şi suntem îngrijoraţi că preşedintele Vladimir Putin ar putea utiliza ceea ce el consideră a fi o armă nucleară tactică non-strategică sau ar putea face un fel de demonstraţie în sensul escaladării, dar o escaladare cu risc gestionat.

Urmărim atent situaţia şi este esenţial să o urmărim atent", a afirmat Wendy Sherman.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat recent că Rusia a ajuns la un acord cu Belarus pentru staţionarea de armament nuclear tactic pe teritoriul acestei ţări. 

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close