Antena 3 CNN Externe Preşedintele american Joe Biden a marcat separarea de epoca lui Donald Trump: "Opriţi strigătele. Trebuie să punem capăt acestui război"

Preşedintele american Joe Biden a marcat separarea de epoca lui Donald Trump: "Opriţi strigătele. Trebuie să punem capăt acestui război"

Discursul inaugural al celui de-al 46-lea preşedinte SUA, Joe Biden, a fost încărcat de apeluri la unitate însă a relevat şi atitudinea intransigentă a noului preşedinte american faţă de cei care au recurs la violenţe şi s-au arătat dispuşi să transforme democraţia într-o vorbă goală pentru a-şi susţine liderul.

Preşedintele american Joe Biden a marcat separarea de epoca lui Donald Trump: "Opriţi strigătele. Trebuie să punem capăt acestui război"
de Adrian Iclozan    |    21 Ian 2021   •   09:00

"Suntem aici la doar câteva zile după ce o mulţime a crezut că poate folosi violenţa pentru a reduce la tăcere voinţa poporului, pentru a opri funcţionarea democraţiei noastre, pentru a ne îndepărta de pe acest pământ sacru. Nu s-a întâmplat acest lucru. Nu se va întâmpla niciodată. Nici astăzi, nici mâine, niciodată. Niciodată! (...) 

Împreună, vom scrie o istorie americană a speranţei, nu a fricii; de unitate, nu de divizare; de lumină, nu de întuneric. O poveste despre decenţă şi demnitate, dragoste şi vindecare, măreţie şi bunătate", a afirmat Joe Biden în primul său discurs prezidenţial.

Joe Biden: Avem nevoie de unitate, lucrul cel mai greu de obţinut într-o democraţie

"Pentru a depăşi aceste provocări, a ne vindeca sufletul şi a asigura viitorul Americii avem nevoie de mai mult decât cuvinte. Este nevoie de lucrul cel mai greu de obţinut într-o democraţie: de unitate. Trebuie să punem capăt acestui război care aruncă roşul împotriva albastrului, ruralul împotriva urbanului, conservatorul împotriva liberalului. Putem face acest lucru - dacă ne deschidem sufletele în loc să ne împietrim inimile", a adăugat el.

Joe Biden: Puneţi capăt strigătelor

"Pun tot sufletul meu în acest ţel: să aduc America împreună, să unesc poporul nostru, să unesc naţiunea noastră şi îi cer fiecărui american să mi se alăture în această cauză. Puneţi capăt strigătelor şi reduceţi temperatura. Pentru că fără unitate nu există pace, nu există progres. Numai indignare obositoare",  a arătat noul preşedinte al SUA.

Biden s-a declarat adversarul celor care se folosesc de minciuni pentru a ajunge la putere şi s-a angajat să fie un preşedinte al tuturor cetăţenilor, care guvernează plecând de la fapte şi adevăr.

"Există adevăr şi există minciuni. Minciuni spuse pentru putere şi pentru profit. Însă putem să nu fim de acord. Asta este democraţia", a concluzionat preşedintele.

[IVM_CgjkVHk6dvd]

Joe Biden a depus jurământul în absenţa lui Donald Trump

Pe fondul prezenţei masive a poliţiei şi Gărzii Naţionale la Washington, ceremonia de învestitură a celui de-al 46-lea preşedinte al SUA a decurs, miercuri, fără incidente. Joe Biden şi vicepreşedintele Kamala Harris au depus jurământul în funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai Statelor Unite ale Americii

"Dragi americani, este Ziua Americii, este Ziua Democraţiei şi a Speranţei. Timp de secole, America a fost încercată, s-a întâmplat şi acum, dar s-a ridicat la nivelul provocării. Astăzi sărbătorim nu doar triumful unui candidat, ci şi triumful democraţiei. Vocea poporului a fost auzită. Am văzut cât de preţioasă şi fragilă în acelaşi timp este democraţia. Şi acum, democraţia a învins", au fost primele cuvinte ale noului preşedinte, după învestitură.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Donald Trump
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close