Antena 3 CNN Externe Joe Biden îl califică pe Donald Trump drept „incompetent periculos” şi „lider mondial incapabil”

Joe Biden îl califică pe Donald Trump drept „incompetent periculos” şi „lider mondial incapabil”

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden l-a calificat pe liderul de la Casa Albă, Donald Trump, drept „incompetent periculos” şi „lider mondial incapabil”.

Joe Biden îl califică pe Donald Trump drept „incompetent periculos” şi „lider mondial incapabil”
Sursa foto: Foto: instagram.com/realDonaldTrump
de S.T.    |    08 Ian 2020   •   13:19

Într-o intervenţie la New York pentru a-şi explica poziţia privind actuala escaladare a tensiunilor cu Teheranul, Biden l-a acuzat pe Trump că nu are nicio strategie şi că pune SUA în situaţia de a avea „foarte puţine opţiuni de a merge înainte” iar multe dintre ele sunt proaste.

„Nimeni nu vrea război. Dar va fi necesar să muncim din greu pentru a ne asigura că nu vom ajunge acolo în mod accidental”, a spus Biden.

Citește și: Iranul a declanşat riposta împotriva Statelor Unite. Prima reacție a lui Donald Trump

Acesta, care conduce în sondajele privind cursa democrată pentru participarea la scrutinul prezidenţial, i-a reproşat lui Trump că a omis Congresul când a lansat atacul în care a fost ucis comandantul iranian Qassem Soleimani şi că nu a furnizat până în prezent dovezi privind atacurile iminente pe care le-ar fi plănuit generalul în cauză asupra unor obiective americane.

Într-un discurs în care a subliniat că niciun preşedinte nu poate duce ţara în război fără acordul Congresului, Joe Biden a considerat decizia lui Donald Trump ca fiind „impulsivă”.

Citește și:

Televiziunea de stat de la Teheran anunță cel puţin 80 de "terorişti americani" ucişi. Primele imagini cu atacul iranian cu rachete

Iran a lovit baze irakiene unde staționează soldați americani. Oficial iranian: „Nu vrem război”

×
Subiecte în articol: Donald Trump Joe Biden
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close