Antena 3 CNN Externe Kazakhstan dă vina pe UE pentru stagnarea proiectului Nabucco

Kazakhstan dă vina pe UE pentru stagnarea proiectului Nabucco

Kazakhstan dă vina pe UE pentru stagnarea proiectului Nabucco
19 Iul 2010   •   13:55

Preşedintele kazah Nursultan Nazarbayev a criticat Uniunea Europeană pentru ezitările din construcţia gazoductului Nabucco. "UE s-ar fi putut mişca mai repede în acest proiect", a spus el duminică, la o conferinţă de presă organizată cu ocazia vizitei Cancelarului German, Angela Merkel, la Astana.

Liderul din Asia Centrală a mai spus că UE a vorbit mult şi a făcut puţine lucruri pentru a încuraja construcţia conductei de 3.300 de kilometri care va lega Asia Centrală de Europa, scrie presa din Iran.

Proiectul sprijinit de Uniunea Europeană are ca scop reducerea dependenţei Vestului de resursele energetice ale Rusiei, aducând gaz în Europa din Marea Caspică. Rusia s-a opus iniţial construcţiei gazoductului Nabucco, văzut ca un rival al proiectului South Stream condus de Gazprom.

Kazahstan, Turkmenistan, Azerbaidjan şi Iran sunt potenţiale furnizoare pentru Nabucco, care se aşteaptă să ofere Europei 31 de miliarde metri cubi de gaze naturale în fiecare an. Creşterea constantă a producţiei de gaze naturale a transformat Kazahstan într-unul dintre cei mai importanţi furnizori din perioada următoare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nabucco South Stream Angela Merkel
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close