Antena 3 CNN Externe Kremlin:"Azilul acordat lui Snowden nu ar trebui să afecteze relaţiile ruso-americane". Prima poză cu actele ruseşti

Kremlin:"Azilul acordat lui Snowden nu ar trebui să afecteze relaţiile ruso-americane". Prima poză cu actele ruseşti

Kremlin:"Azilul acordat lui Snowden nu ar trebui să afecteze relaţiile ruso-americane". Prima poză cu actele ruseşti
01 Aug 2013   •   16:16

"Suntem îngrijoraţi de atmosfera creată în SUA, pe fondul situaţiei în care se află Edward Snowden, dar nu am primit niciun mesaj de la colegii noştri amercani, care ar semnala o eventuală anulare a vizitei preşedintelui Obama în Rusia", a declarat Yuri Ushakov, fost ambasador al Federaţiei Ruse la Washington şi actual consilier al preşedintelui Vladimir Putin, pe probleme legate de politica externă.

Situaţia din jurul fostului consultant NSA şi agent CIA nu este atât de importantă şi nu ar trebui să influenţeze relaţiile politice ruso-americane, a spus consilierul liderului de la Kremlin.

"Această situaţie are o natură insignifiantă şi nu poate afecta relaţiile politice dintre cele două state", a precizat Ushakov, comentând acordarea azilului temporar în Rusia, în favoare lui Snowden.

Avocatul lui Edward Snowden, Anatoli Kucerena, a anunţat, joi, că acesta a părăsit aeroportul Şeremetievo din Moscova, unde era blocat de o lună, după ce a primit actele care îi permiteau intrarea pe teritoriul rus.

Foto: RT

×
Subiecte în articol: Edward Snowden SUA Vladimir Putin
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close