Kremlin: Decizia privind intervenţia în Ucraina este a preşedintelui Vladimir Putin. Deocamdată, nu a luat nicio decizie

de G.S.    |    01 Mar 2014   •   18:52
Kremlin: Decizia privind intervenţia în Ucraina este a preşedintelui Vladimir Putin. Deocamdată, nu a luat nicio decizie Foto: Agerpres/AP
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a luat încă nicio decizie privind utilizarea forţei militare în Ucraina, declară purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de AFP.
"Aprobarea unei eventuale intervenţii militare în Ucraina este punctul de vedere al Consiliului Federaţiei. Dar preşedintele este cel care decide. Deocamdată, nu a luat nicio decizie în acest sens", a afirmat Dmitri Peskov.
În urmă cu scurt timp, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la "normalizarea" situaţiei. "Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară", informa un comunicat al Kremlinului.
 

Alegeri 2020
Parteneri
x close