Antena 3 CNN Externe Lavrov: Ucraina trebuie să rămână în afara NATO pentru se menţine stabilitatea euro-atlantică

Lavrov: Ucraina trebuie să rămână în afara NATO pentru se menţine stabilitatea euro-atlantică

Lavrov: Ucraina trebuie să rămână în afara NATO pentru se menţine stabilitatea euro-atlantică
Sursa foto: Foto: telegraph.co.uk
19 Noi 2014   •   19:35

Ucraina trebuie să se menţină în afară Alianţei Nord-Atlantice, în scopul "protejării intereselor naţionale ucrainene", dar şi pentru menţinerea stabilităţii în zona euro-atlantică, avertizează ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.
   
"Fără niciun dubiu, este foarte important ca Ucraina să rămână în afara oricărui bloc militar, atât pentru consolidarea stabilităţii în spaţiul euro-atlantic, cât şi pentru protejarea intereselor naţionale ucrainene", a declarat Serghei Lavrov, potrivit AFP, într-o conferinţă de presă organizată la Moscova împreună cu ministrul ungar de Externe, Peter Szijjártó.
   
În urmă cu câteva ore, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a cerut Occidentului garanţii că Ucraina nu va adera la Alianţa Nord-Atlantică. "Vrem garanţii de sută la sută că nu există un plan de admitere a Ucrainei în NATO", a declarat Peskov la BBC.
   
"De asemenea, vrem garanţii că NATO va înceta să se mai apropie de frontierele Rusiei şi că se va pune capăt încercărilor de afectare a echilibrului de forţe", a adăugat Peskov.
  
Administraţia prooccidentală de la Kiev a denunţat presiunile exercitate de Rusia pe această temă. "Le reamintesc colegilor ruşi că Ucraina este un stat independent şi suveran. Nu avem nevoie de sufleuri şi nu acceptăm presiunile", a reacţionat Eugen Perebinis, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

×
Subiecte în articol: Ucraina Rusia NATO
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close