Antena 3 CNN Externe Legea care pune capăt declinului populaţiei iraniene. Parlamentul interzice formele de contracepţie permanentă

Legea care pune capăt declinului populaţiei iraniene. Parlamentul interzice formele de contracepţie permanentă

Legea care pune capăt declinului populaţiei iraniene. Parlamentul interzice formele de contracepţie permanentă
de S.T.    |    13 Aug 2014   •   14:27

Parlamentul iranian a votat interzicerea formelor de contracepţie permanentă, o materializare a apelului liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, de a se naşte mai mulţi copii în ţară, scrie The Guardian.

Legea interzice vasectomiile şi sterilizarea feminină, fiind răspunsul Parlamentului la un decret al lui Khamenei emis în mai privind creşterea numărului populaţiei pentru "consolidarea identităţii naţionale".

Agenţia iraniană IRNA a precizat că medicii care încalcă legea vor fi asupru pedepsiţi.

Legea, aprobată de 143 din totalul de 231 de parlamentari prezenţi, potrivit IRNA, interzice şi publicitatea la controlul naşterii într-o ţară în care planificarea familială este considerată normală.

Legea urmează să fie analizată de consiliul gardienilor - un organism format din teologi şi jurişti numiţi de liderul suprem, care analizează dacă legislaţia este în conformitate cu islamul.

Interdicţia are ca scop să pună capăt declinului populaţiei iraniene.

The Guardian scrie că interzicerea de contracepţie permanentă îngrijorează militanţii din domeniul sănătăţii, care se tem de o creştere a numărului avorturilor ilegale.

Rata naşterilor este în Iran de 1,6 copii la o femeie, a declarat parlamentarul Ali Motahari, citat de IRNA. La această rată, populaţia de peste 75 de milioane va scădea la 31 de milioane până în 2094, iar 47% dintre iranieni vor avea peste 60 de ani, a declarat Mohamad Saleh Jokar, un alt parlamentar.

×
Subiecte în articol: Ali Khamenei
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close