Antena 3 Externe Libanul va primi ajutor financiar din partea României pentru a face faţă valului de refugiaţi sirieni

Libanul va primi ajutor financiar din partea României pentru a face faţă valului de refugiaţi sirieni

de M.T.    |    24 Apr 2013   •   18:40
Libanul va primi ajutor financiar din partea României pentru a face faţă valului de refugiaţi sirieni

România va furniza asistenţă financiară Libanului pentru a ajuta această ţară să facă faţă numărului tot mai mare de refugiaţi sirieni ce sosesc pe teritoriul său.

„L-am informat pe premierul Najib Mikati în legătură angajamentul guvernului român de a contribui la ajutorarea refugiaţilor sirieni din Liban, iar ţara mea şi-a anunţat deja contribuţia la conferinţa donatorilor de la Kuweit”, a declarat ambasadorul român la Beirut, Daniel Tănase, pentru dailystar.com.lb, potrivit Agerpres.

„Suntem pregătiţi să oferim această contribuţie guvernului libanez prin intermediul Comitetului de Sprijin şi fondurile vor ajunge în Liban în următoarele săptămâni”, a completat Tănase.

Diplomatul român nu a precizat suma pe care guvernul de la Bucureşti o va oferi, dar consideră că este de datoria comunităţii internaţionale să ajute Libanul şi familiile din această ţară care găzduiesc refugiaţii sirieni.

Potrivit unui raport recent al Comisiei ONU pentru Refugiaţi, în Liban s-ar afla circa 428.00 de refugiaţi sirieni, dar guvernul de las Beirut susţine că numărul lor este mai mare, întrucât mulţi nu sunt înregistraţi.


×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close