Antena 3 CNN Externe Liderul cecen, un apropiat al lui Putin, anunță că trupele sale au plecat spre Ucraina

Liderul cecen, un apropiat al lui Putin, anunță că trupele sale au plecat spre Ucraina

Ramzan Kadyrov, liderul regiunii Cecenia a Rusiei și un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că luptătorii ceceni au fost dislocați în Ucraina și i-a îndemnat pe ucraineni să-și răstoarne guvernul.

Liderul cecen, un apropiat al lui Putin, anunță că trupele sale au plecat spre Ucraina
Sursa foto: Twitter @visegrad24
de Alexandra Ionescu    |    26 Feb 2022   •   18:32

Într-un videoclip postat online, Kadyrov s-a lăudat că unitățile cecene nu au suferit până acum pierderi și a spus că forțele ruse ar putea cu ușurință să cucerească orașe mari ucrainene, inclusiv capitala Kiev, dar că sarcina lor este să evite pierderea de vieți umane.

„În prezent, în acest moment, nu avem o singură victimă sau rănit”, a spus Kadyrov, negând ceea ce a spus că sunt rapoarte false despre victime din surse ucrainene.

„Președintele (Putin) a luat decizia corectă și îi vom îndeplini ordinele în orice circumstanțe”, a spus Kadyrov.

Kadyrov s-a descris deseori drept „soldatul” lui Putin, iar cuvintele sale au ffost similare cu cele ale liderului rus, care i-a îndemnat vineri pe ucraineni să se ridice împotriva propriului guvern, despre care el a spus că este format din „neonazişti”. Oficialii ucraineni spun că descrierea lor este absurdă.

Kadyrov și-a desfășurat forțele în străinătate pentru a sprijini operațiunile militare ale Kremlinului înainte - în Siria și Georgia.

Kadyrov a lansat videoclipul în timp ce forțele ruse au lovit orașele ucrainene cu artilerie și rachete de croazieră sâmbătă pentru a treia zi consecutivă, iar președintele Volodimir Zelenski a spus că capitala Kiev rămâne în mâinile ucrainene. 

Un scurt videoclip publicat de canalul de știri rus RT, susținut de stat, despre care se spune că este de vineri, a arătat mii de luptători ceceni adunați în piața principală a capitalei regiunii, Groznî, într-o demonstrație de pregătire pentru a lupta în Ucraina, informează Reuters.

Nu a fost imediat clar dacă acei luptători, care numărau aproximativ 12.000 conform RT, fuseseră deja dislocați în Ucraina. RT a spus vineri că așteaptă un ordin de la Putin să intre.

Moscova a purtat două războaie sângeroase cu separatiștii în Cecenia, o regiune în principal musulmană din sudul Rusiei, după destrămarea Uniunii Sovietice din 1991, dar de atunci a vărsat sume uriașe de bani în regiune pentru a o reconstrui și i-a oferit lui Kadyrov autonomie pentru a conduce.
 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close