Antena 3 CNN Externe Liderii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei vor vizita Kievul marți

Liderii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei vor vizita Kievul marți

Premierul polonez Mateusz Morawiecki, premierul ceh Petr Fiala și prim-ministrul sloven Janez Janša se vor întâlni marți la Kiev cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul său Denys Shmyhal.

Liderii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei vor vizita Kievul marți
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    15 Mar 2022   •   11:08

Liderii vor efectua vizita, chiar dacă forțele ruse sunt aproape de capitala Ucrainei, iar orașul este supus bombardamentelor susținute, în urma invaziei letale a Kremlinului, care a început pe 24 februarie.

Guvernul polonez a emis o declarație marți dimineața, spunând că prim-miniștrii celor trei țări vor acționa ca reprezentanți ai Consiliului European și că întâlnirea a fost organizată în consultare cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Jarosław Kaczyński, liderul partidului de guvernământ Lege și Justiție din Polonia, va face, de asemenea, parte din delegație.

Declarația, care a fost publicată în limba engleză, a adăugat că scopul vizitei este de a confirma „sprijinul fără echivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea și independența Ucrainei”, precum și de a „prezenta un pachet larg de sprijin pentru Ucraina și ucraineni.”

Organizațiile internaționale, precum ONU, au fost, de asemenea, informate despre vizită, se arată în comunicat.

UE urmează să publice lista companiilor și persoanelor care vor fi vizate într-o a patra serie de sancțiuni care vizează elitele de afaceri și mass-media din Rusia, precum și mai multe companii de apărare, informează Politico.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close